Cine suntem?

Andolia – un coltisor de munte, plin de bucurie

Multumim ca v-ati gandit sa veniti in locatia noastra. Ne bucuram sa va impartasim din frumusetea locului unde va asteptam cu drag.

Departe de aglomerația urbană, în valea Andoliei, prinde formă un vis. Am construit o cabană-pensiune agroturistică, cu 16 locuri de cazare, pe lângă care se va naște, într-un an – doi, un sat de munte, cu căsuțe tradiționale.

AM INCEPUT CONSTRUCTIA SATULUI. NE PREZENTAM SCUZE PENTRU EVENTUALELE NEPLACERI CAUZATE DE PREZENTA SANTIERULUI PRIN CARE EDIFICAM CASUTELE TRADITIONALE. VA INVITAM SA FITI MARTORI LA CUM SE LUCREAZA LA SITUL RURAL CE SE VA CONSTRUI AVAND OCAZIA SA VEDETI MESTERI IN LEMN LA LUCRU.

Nu vrem să vă spunem povești. Vrem ca, împreună cu voi, să creăm amintiri minunate, demne de a fi povestite mai departe.

Va puteti bucura de linistea si frumusetea locului. In zona se pot face trasee de drumetie.

Mâncarea se va prepara în fiecare zi, din produse oferite de fermele din zonă, procesarea și industrializarea fiind minime. Vom avea trei mese pe zi, cu meniuri prestabilite ce vor conține mâncăruri gustoase din gastronomia tradițională. In pret sunt incluse micul dejun si cina. Pranzul se plateste separat. Vegetarienii sunt rugați să ne spună dorințele lor gastronomice, înaintea sosirii la noi.
În măsura posibilităților, vom încerca să ne adaptăm, în timp, și cerințelor veganilor.
Nu gatim a la carte, ca la restaurant. Va rugam daca aveti preferinte (nu mancati carne de porc sau de pui, etc.) sa ne spuneti din timp.
La noi va puteti relaxa intr-o sauna si intr-un ciubar cu apa calda si sarata intr-una din zilele pe care le veti petrece la noi (mai putin in ziua sosirii sau in ziua plecarii), servicii care sunt incluse in pret.
Pentru a afla despre traseele din zona noastra va recomandam sa vizitati site-ul Centrului de Ecologie Montana, la sectiunea downloads (cem.ro/downloads).

NU acceptam manelele sau muzică de proastă calitate!
Ne rezervam unilateral dreptul de a refuza anumite genuri de muzică, care contravin regulilor noastre. De asemenea, este esențial respectul față de ceilalți oaspeți și față de personal.
Vă asigurăm că există ambianță și petreceri reușite cu alte genuri muzicale.
Accesul la cabana noastră se face pe o potecă marcată, pe un traseu de 20-25 minute de la parcarea special amenajată pentru turiștii noștri. Bagajele sunt transportate de noi cu Landy sau cu senilata noastră. Parcarea masinilor se face in Fundata, la Casa Plai cu Dor. Important: pentru a va indruma cum se ajunge la parcare, va rugam sa ne sunati in ziua sosirii cand intrati in Fundata!
Fiind în zonă de munte, ne dorim sa păstrăm în condiții cât mai bune camerele, pentru a le găsi mereu curate și primitoare. Pentru a reuși în acest demers, vă rugăm să vă lasați încălțămintea în locul destinat păstrării ei, iar dacă nu veți aduce papuci de casă, cu drag vă punem la dispoziție papuci de unică folosință, pentru accesul la etaj și în camere.
Noi ne bucurăm de energia oferită de natură, transformând-o în energie electrică. Cu toate astea, când se epuizează stocul de energie electrică, suntem nevoiți să pornim un generator. Rugam turiștii noștri să ne ajute să poluăm cât mai puțin natura, prin grija folosirii curentului electric sau a apei calde sau reci.
In respectul nemăsurat față de natură, încercăm să aplicăm, în măsura posibilităților, dar cât mai mult posibil și, gradual, complet, măsuri pentru a deveni cât mai “curați”, din punct de vedere ecologic. De aceea, una dintre măsuri este de a colecta selectiv deșeurile. Ca oaspeți de seamă ce ne sunteți, vă rugăm să ne ajutați în acest demers și să folosiți coșurile și pubelele specifice, pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

Ne adresam oamenilor iubitori de natura si de liniste. Daca oaspetii nostri au copii e bine sa stie ca la noi acestia se pot invata cu drumetia montana, poat afla, cu ajutorul parintilor multe despre natura, despre plante si animale, despre mancarea bunicii, despre colectare selectiva, despre respectul fata de mediul ambiental si fata de ceilalti oameni. Este important de stiut ca in zona sunt atat animale domestice cat si salbatice!

Suntem la început de drum, dar asta nu însemnă că nu avem experiențele noastre proprii. Andolia este o experiență unică, o entitate vie, menită să evolueze, să crească, să vindece, să bucure, să trăiască prin și cu noi.
De aceea aportul vostru la evoluția Andoliei va fi întotdeauna nu numai dorit, dar și căutat. Andolia este pentru noi, pentru voi, cu voi și cu noi!