Cine suntem?

Andolia – un colțișor de munte, plin de bucurie.

Mulțumim că ați hotărât să veniți in locația noastră. Ne bucurăm să vă împărtășim din frumusețea locului unde vă asteptăm cu drag.

Departe de aglomerația urbană, în valea Andoliei, prinde formă un vis. Am construit o cabană-pensiune agroturistică, cu 16 locuri de cazare, pe lângă care se va naște, în curând, un sat de munte, cu căsuțe tradiționale.

Am inceput constructia satului. Ne prezentam scuze pentru eventualele neplaceri cauzate de prezenta lucrarilor prin care edificam casutele traditionale. Va invitam sa fiti martori la cum se lucreaza la situl rural ce se va construi avand ocazia sa vedeti mesteri in lemn la lucru.

Nu vrem să vă spunem povești. Vrem ca, împreună cu voi, să creăm amintiri minunate, demne de a fi povestite mai departe.

Va puteti bucura de linistea si frumusetea locului. Puteți face trasee montane ușoare.

Mâncarea se prepară în fiecare zi, din produse oferite de fermele din zonă, procesarea și industrializarea fiind minime. Avem trei mese pe zi, cu meniuri prestabilite, care conțin mâncăruri gustoase din gastronomia tradițională. In preț sunt incluse micul dejun si cina. Prânzul se plătește separat. Vegetarienii sunt rugați să ne spună dorințele lor gastronomice, înaintea sosirii la noi.
În măsura posibilităților, vom încerca să ne adaptăm, în timp, și cerințelor veganilor.
Nu gătim a la carte, ca la restaurant. Vă rugam, daca aveti preferinte (nu mancati carne de porc sau de pui, etc.), sa ne spuneți din timp.
La noi va puteti relaxa într-o saună și într-un ciubăr cu apă caldă și puțin sărată într-una din zilele pe care le veți petrece la noi (mai puțin în ziua sosirii sau în ziua plecării), servicii care sunt incluse în preț.

NU acceptam manelele sau muzică de proastă calitate!
Ne rezervam unilateral dreptul de a refuza anumite genuri de muzică, care contravin regulilor noastre. De asemenea, este esențial respectul față de ceilalți oaspeți și față de personal.
Vă asigurăm că există ambianță și petreceri reușite cu alte genuri muzicale.

Accesul la cabana noastră se face pe o potecă marcată, pe un traseu de 20-25 minute de la parcarea special amenajată pentru turiștii noștri. Bagajele sunt transportate de noi cu un SUV sau cu senilata noastră. Parcarea mașinilor se face în Fundata, la Casa Plai cu Dor. Important: pentru a vă îndruma cum se ajunge la parcare, va rugam sa ne sunați in ziua sosirii, când intrați în Fundata!
Fiind în zonă de munte, ne dorim sa păstrăm în condiții cât mai bune camerele, pentru a le găsi mereu curate și primitoare. Pentru a reuși în acest demers, vă rugăm să vă lasați încălțămintea în locul destinat păstrării ei, iar dacă nu veți aduce papuci de casă, cu drag vă punem la dispoziție papuci de unică folosință, pentru accesul la etaj și în camere.
Noi ne bucurăm de energia oferită de natură, transformând-o în energie electrică. Cu toate astea, când se epuizează stocul de energie electrică, suntem nevoiți să pornim un generator. Rugam turiștii noștri să ne ajute să poluăm cât mai puțin natura, prin grija folosirii curentului electric sau a apei calde sau reci.
In respectul nemăsurat față de natură, încercăm să aplicăm, în măsura posibilităților, dar cât mai mult posibil și, gradual, complet, măsuri pentru a deveni cât mai “curați”, din punct de vedere ecologic. De aceea, una dintre măsuri este de a colecta selectiv deșeurile. Ca oaspeți de seamă ce ne sunteți, vă rugăm să ne ajutați în acest demers și să folosiți coșurile și pubelele specifice, pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

Ne adresăm oamenilor iubitori de natură și de liniște. Dacă oaspeții noștri au copii, e bine să știe ca la noi, aceștia se pot învăța cu drumeția montană, pot afla, cu ajutorul parinților multe despre natură, despre plante și animale, despre mâncarea bunicii, despre colectare selectivă, despre respectul față de mediul ambiental și față de ceilalți oameni. Este important de știut ca în zona sunt atât animale domestice cât și sălbatice!

Suntem la început de drum, dar asta nu însemnă că nu avem experiențele noastre proprii. Andolia este o experiență unică, o entitate vie, menită să evolueze, să crească, să vindece, să bucure, să trăiască prin și cu noi.
De aceea aportul vostru la evoluția Andoliei va fi întotdeauna nu numai dorit, dar și căutat. Andolia este pentru noi, pentru voi, cu voi și cu noi!